KTM SuperDuke R și Ducati Streetfighter relansau anul trecut lupta din clasa supernaked-urilor, motociclete standard, fără carene, dar cu motoare de superbike, fulgerător de rapide. Iar în 2021, formula devine completă, cu un nou BMW S1000R și cu un update la regina clasei – Aprilia Tuono V4. Mai mult, la data redactării acestui articol, se vorbește despre un nou Triumph Speed Triple, ce-ar scoate 180 de cai. 

Noul BMW S1000R

Este derivat din S1000XR, motocicletă complet nouă. Așadar, ne așteptăm să nu mai aibă nimic de a face cu vechiul model. Are motorul de pe S1000RR – superbike-ul BMW -, dar fără tehnologia ShiftCam și cu 165 de cai putere. Dacă se păstrează aceleași rapoarte în cutia de viteze ca la XR, vom avea o motocicletă cu dublă-personalitate: până la 7.000 de rotații pe minut este civilizată, maleabilă, o adevărată motocicletă de zi cu zi. Iar de la 7.000 în sus se dezănțuie atâta putere că strigi în cască de bucurie. Desigur, farul este LED, displayul e TFT și vine cu electronica de top pe care-o găsim la motocicletele BMW. 

Și, plecând tot de la experiența XR, cred că noul S1000R va fi o motocicletă mai rafinată, mai matură. Imaginați-vă un fost huligan, cu freză punk, zgomotos, vocal, care acum și-a luat un job și a dat hanoracul pe-o geacă mai serioasă și converșii pe pantofi. Nu e nici acum ușă de biserică, dar toată acea forță capătă o altă față.

BMW Motorrad este partener MotoAdvisor. Asta înseamnă că dacă S1000R este pe shortlist-ul tău, te vom ajuta să vezi dacă ți se potrivește și vei primi o ofertă foarte avantajoasă. Contactează-ne prin formularul de pe site

Noua Aprilia Tuono V4

Tuono este cel mai respectat nume din clasa supernaked. De ani de zile, motocicleta asta e imbatabilă. Cu 175 de cai și motor V4, este ceva cu totul special.

Mi-amintesc de Tuono 2020. Era o zi banală, iar eu eram cam abătut, fără un chef deosebit de-a mă da cu motorul sau de-a face orice altceva. Ei bine, vă rog să mă credeți că, la momentul la care m-am urcat pe Tuono și am tras prima oară de gaz, ochii mi s-au deschis, deodată, adrenalina a crescut, și m-am simțit de parc-aș fi sărit într-o piscină cu apă foarte rece. Sunet fantastic, motor care trage oriunde, super-frâne, suspensii top. Nu e nimic care să-ți displacă la o astfel de motocicletă. 

Pentru 2021, ghidonul e mai sus, iar șaua pasagerului este mai lată și cu scărițele poziționate mai jos. Cu alte cuvinte, cei de la Aprilia încearcă s-o transforme într-o motocicletă ceva mai prietenoasă pentru turele zilnice, dar fără a-i lua din caracter. 

În plus, are o basculă nouă, la fel ca RSV, care oferă o manevrabilitate și mai bună. Tot la capitolul noutăți avem farul, împrumutat de la RS 660 și un display nou. 

Aprilia, prin TheBikeHub, este partener MotoAdvisor. Dacă vrei un supernaked și decidem împreună că Tuono este motocicleta potrivită pentru tine, vei primi o ofertă avantajoasă de la Aprilia. Contactează-ne prin formularul de pe site